Videotuotanto ja sisältömarkkinointi

Näin hyödynnät videomarkkinointia ja markkinoinnin automaatiota

Posted by Jussi Koivusaari

18.5.2015 18:03:00

IMG_4751

 

Huono sisältö kannattaa jättää tekemättä

Markkinoinnin automaatiojärjestelmät eivät toimi ilman sisältöä. Hyviä tuloksia saadaan aikaan hyvällä sisällöllä. Inbound-markkinointi (melkein sama asia kuin sisältömarkkinointi) perustuu tiheään frekvenssiin, joka tarkoittaa että sisältöä tarvitaan paljon.

Sisältöä tarvitaan kaikissa sen muodoissa. Tekstiä, kuvia, ääntä ja elävää kuvaa. Pikaoppaita, blogeja, sähköpostiviestejä, videoita, twiittejä, Facebook-postauksia, Linkedin-julkaisuja jne. Videot ovat tutkitusti tehokkain tapa viestiä ja siitä syystä videomarkkinointi onkin puhutuin markkinoinnin alalaji tällä hetkellä.

Äänestä ja kuvasta kaksi muistijälkeä

Videomarkkinoinnin teho perustuu siihen, että ääni ja kuva jättävät ihmisen aivoihin oman muistijäljen. Yhdistettynä niillä voi erityisen tehokkaasti vaikuttaa ihmisen tunnetilaan. Se on tarpeen koska aivot suodattavat rankalla kädellä turhaa informaatiota. Vähemmän tärkeät viestit eivät pääse lainkaan tietoisen ajattelun osiin aivoissa. Yhtä läpi päässyttä viestiä kohden aivot hylkäävät yli 200 000 turhaa viestiä. Voimakas tunnereaktio läpäisee seulan. 

Videot + blogi

Blogi toimii ilmankin videoita. Videoiden avulla voi kuitenkin tuoda blogiin huomattavan määrän lisäinformaatiota. Kirjoittamalla saman informaation välittäminen tekisi blogitekstistä toivottoman pitkän. Asiakasreferenssin esittäminen blogissa tekstin ja videon yhdistelmänä on erityisen tehokasta. Kirjoitettu teksti varmistaa hakukonenäkyvyyden (SEO) koska videoiden sisältöihin hakukoneet eivät vielä pysty pureutumaan. Ei kannata unohtaa videoblogeja eli vlogeja. Erityisesti se kuuluisa nuoriso on tykästynyt tähän kerronnan muotoon. Vlogatessa kiinnitä erityistä huomiota otsikkoon, tageihin ja videon sisällön kuvaamiseen, jotta se löytyy googlaamalla.

Videot + sähköposti

Sähköposti rakastaa videoita. Videoita ei kuitenkaan kannata tunkea itse viestiin koska sähköpostiohjelmat eivät niitä usein pysty näyttämään. Parhaiten toimii sähköposti, jossa kehotetaan vastaanottajaa katsomaan video painalalla linkkiä. Klikkaus johdattaa kampanjasivulle, jossa itse video päivystää. Sen voi asettaa käynnistymään automaattisesti (autoplay). 

Videot + kampanjasivut (ländärit)

Tämän parivaljakon liitosta tulee pitkäikäinen. On jopa vaikea kuvitella miksi ländäri kannattaisi tehdä ilman videoa. Hyvä ländäri on yksinkertainen. Ländärillä voi olla vain yksi tavoite. Halutun konversion toteutuminen. Se saadaan parhaiten aikaiseksi hyvällä videolla ja minimalistisella ländärillä. Hyvän videon jälkeen toiseksi tärkeintä on tukkia kaikki mahdolliset pakoreitit. Ländärille ei saa laittaa linkkejä, someikoneita tai muita toivotun konversion kanssa kilpailevia huomiovarkaita. 

Videot + kotisivut

Kotisivut ovat tällä hetkellä jotenkin epämuodikkaat. Some on kaapannut huomion vaikka ilman kotisivuilla on tärkeä tehtävä yrityksen markkinoinnissa. Videoita kannattaa ehdottomasti käyttää myös kotisivuilla. Tuote- ja palveluesittelyt, asiakasreferenssit, rekryvideot (yrityksen kulttuuri ja toimintatavat), ohjevideot, asiantuntijahaastattelut, koulutusvideot, brändivideot, tapahtumavideot ja minidokumentit johdattavat tehokkaasti ja parhaimmillaan muistijäljen jättäen potentiaalista asiakasta ostopolulla eteenpäin. 

Video + some

Sanomattakin on selvää että videoita tarvitaan some-markkinoinnissa. Kaikki suosituimmat some-kanavat ovat huomioineet videot ja tulosten mukaan ne toimivat parhaiten. Erityisesti Facebook, Twitter ja Instagram kasvattavat videoiden roolia informaatiovirrassa. Suomen toiseksi suurin hakukone, Youtube onkin sitten pelkkää videota. Kyseessä ei kuitenkaan ole täysin homogeeninen ryhmä vaan videosisältöä täytyy räätälöidä kanavien tekniset ja toiminnalliset ero huomioiden.

Käynnistä videotuotanto heti! Tee itse tai tilaa tuotantoyhtiöltä.

jussi.jpg 

Jussi Koivusaari 

tuottaja, yrittäjä

+358 40 829 7228

jussi.koivusaari@lemeon.fi

@KoivusaariJussi

fi.linkedin.com/in/jussikoivusaari/

Read More

Kuinka ostohaluja herätellään videolla ja ländärillä?

Posted by Jussi Koivusaari

16.4.2015 10:00:00

IMG_4908.jpg

 

Ohjaa asiakasta alaselästä kohti konversiota

Verkkokauppa ja etenkin digitaalisten informaatiotuotteiden osuus kuluttajien kukkarosta kasvaa. Kuluttajien sekä miksei myös B to B ostajien oikean käden etusormen (klik) lämmittäminen onnistuu videoilla. Tai tarkennetaan hieman. Hyvällä sisällöllä, joka herättää kiinnostuksen ja saa katsojan toimimaan markkinoijan toivomalla tavalla. Pelkkä hyvä sisältö ei johda kauppaan kuin sattumalta. Tuotteellesi sykkivä sydän on ohjattava hellävaraisen määrätietoisesti ostopolulla kohti konversiota eli kauppaa.  

Aloita videosta

Videon tuottaminen heti kärkeen on hyvä tapa aloittaa prosessi. Tämä on totta vaikka olenkin hieman jäävi arvioimaan asiaa objektiivisesti. Suunnitteluvaiheessa tulee mietittyä kohderyhmät, kanavat, viestin sisältö, myyntiargumentit ja tyylilliset asiat. Hyvä pohja myös muulle digimarkkinoinnille. Tuota riittävästi materiaalia, ei vain yhtä ainoaa filkkaa koska tarvitset kanavakohtaisesti räätälöityä sisältöä. Twitteriin 30 sekuntisia, länrädille "long form" ja Facebookiin mainoksia. Samasta tuotantosessiosta täytyy pystyä jalostamaan koko setti. Jos nykyinen tuotantoyhtiö ei siihen pysty järkevällä rahalla on aika harkita vaihtoa. 

Ländäri eli kampanjasivu on kaiken keskus

Rakenna yksinkertainen kampanjasivu, jonne upotat uunituoreen videon. Voit toki jakaa tuotosta myös kotisivuilla ja somessa, mutta kampanjasivun avulla viestisi saa ympäristön, jossa ei ole konversiota häiritseviä turhia muuttujia. Ländärin täytyy olla äärimmäisen yksinkertainen. Sen tehtävänä on herättää kiinnostus ja kerätä potentiaalisten asiakkaiden yhteystietoja jatkomarkkinointia varten. Perusperiaatteena on "one page one purpose". Asiakkaalle ei saa antaa mahdollisuutta paeta sivulta ilman toivottua konversiota. Googlaamalla "landing page opimisation" löydät määrättömästi lisätietoa asiasta. 

Mitä yhteystiedoilla tehdään?

Huonot uutiset ensin. Et tee yhteystiedoilla, videolla ja ländärillä yhtään mitään jos potentiaalisten asiakkaiden tietoja ei hyödynnetä järjestelmällisesti jatkomarkkinoinnissa ja lopulta myynnissä. Suomessa vallitsee harhakäsitys, että digitaalisen markkinoinnin ja verkkokaupan ansiosta kaupanteko olisi helppoa ja nopeaa. Väärin. Tiedät hyvin, että ensimmäisillä treffeillä EI voi ehdotella mitä sattuu. Litsari lävähtää poskelle yhtä nopeasti kuin hiiri etsii kiinnostavamman linkin verkosta. Et kerta kaikkiaan voi ehdottaa tuoreelle tuttavuudelle yhteistä sukuhautaa heti esittelyn jälkeen.  

Asiakkaita pitää lämmittää uudella sisällöllä. Videoita, sähköpostia, somesisältöä jne. Tähän täytyy perustaa prosessi, joka ohjaa asiakasta alaselästä kohti ostopolun päätepysäkkiä. Ilman prosessia räiskit markkinointibudjettisi sinne kuuluisaan bittiavaruuteen ilman, että saat selville markkinoinnin ja ostamisen syy- ja seuraussuhteita. 

 

Kuka tuottaa video, tekee ländärit, suunnittelee somesisällöt, hoitaa sähköpostimarkkinoinnin? Esimerkiksi minä.

Soita.

jussi.jpg 

Jussi Koivusaari 

tuottaja, yrittäjä

+358 40 829 7228

jussi.koivusaari@lemeon.fi

@KoivusaariJussi

fi.linkedin.com/in/jussikoivusaari/

Read More

Topics: Videotuotanto

Twitter ja Facebook muuttavat videomarkkinoinnin pelisääntöjä

Posted by Jussi Koivusaari

13.4.2015 14:00:00

IMG_4713.jpg

 

Videot valtaa striimit

Maailma muuttuu vauhdilla, varsinkin digitaalinen markkinointi. Videot ovat tulleet rytinällä kaikkien digitaalisten medioiden striimeihin eli uutisvirtaan. Ne keräävät katsojilta suurimman huomion ja sitoutumisen (engagement). Sosiaaliset mediat kuten Facebook ja Twitter ovat huomioineet tämän ja kehittäneet alustaansa videoystävälliseen suuntaan. 

Vanhat tavat romukoppaan

Vielä vuosi takaperin elettiin aikaa kun kaikki videot ladattiin Youtubeen ja jaettiin linkkeinä muihin medioihin. Tai upotettiin käyttämällä ns. embed-koodia. Nyt näin ei kannata tehdä. Videot tulee ladata palveluihin suoraan, jotta mahdollisimman suuri osa palveluiden käyttäjistä näkisi ne. Facebook erityisesti suosii suoraan heidän palveluun ladattuja sisältöäjä linkitettyjen sijaan. 

30 sekunnin video Twitteriin

Twitteriin on mahdollista ladata video siten, että sen voi katsoa suoraan striimissä ilman siirtymistä linkin kautta toiseen palveluun. Videot voivat olla maksimissaan 30 sekunnin pituisia ja ne on ladattava palveluun mobiiliaplikaation avulla. Postaukseen voi videon lisäksi liittää tekstiä sekä linkin. 

Autoplay Facebookissa

Facebook muutti palveluaa viime vuonna siten, että palveluun ladatut videot käynnistyvät automaattisesti. Tämä on nostanut videoiden katsojalukuja ja tämän seurauksena videon määrää. Autoplay on nerokas tapa lisätä videoiden huomioarvoa. Päästäksen nauttimaan autoplayn tehosta on videot ladattava suoraan palveluun. Linkitys Youtubeen ei tuo tätä etua.

Muista Call To Action (CTA)

Uudet pelisäännöt ohjaavat videoiden katsomiseen sosiaalisissa medioissa kotiviuille linkittämisen sijaan. Yritysten on entistä vaikeampi houkutella potentiaalisia asiakkaita somesta omille sivuille. On tuotava ostamisen mahdollisuus lähelle potentiaalista asiakasta. Jokainen klikki pudottaa jopa 50% kiinnostuneista internetin mustaan aukkoon.

Lisää CTA videoon ja liitä postaukseen linkki, joka ohjaa suoraan toivottuun konversiopisteeseen. Se voi olla mm. verkkokauppa tai liidien keruuseen tarkoitettu ländäri. 

 

Laita sähkäköpostia allekirjoittaneelle jos etsit tuotantoyhtiötä tuottamaan videosi ja sparraamaan sen jakelussa. 

jussi.jpg 

Jussi Koivusaari 

tuottaja, yrittäjä

+358 40 829 7228

jussi.koivusaari@lemeon.fi

@KoivusaariJussi

fi.linkedin.com/in/jussikoivusaari/

 

 

 

 

Read More

Topics: Videotuotanto

Videomarkkinointi: Oikea video oikeaan aikaan

Posted by Jussi Koivusaari

5.3.2015 11:30:00

Kuva_customerlifecycle.jpg


One size fits for all - NOT

Yhdellä videolla on mahdotonta palvella tehokkaasti kaikkia kohderyhmiä. Yhdellä videolla on myös mahdotonta puhutella kaikkia ostopolun eri vaiheissa olevia asiakkaita. Yhden videon taktiikalla ei siis saada parasta mahdollista tuottoa sijoitetulle pääomalle. Videomarkkinointi täytyy suunnitella kohderyhmän ja katsojan ostopolun vaiheiden mukaan. On tuotettava useita ketteriä täsmäohjuksia yhden ison pläjäyksen sijaan. Mitä tietoa asiakas etsii? Millä perusteella hän tekee ostopäätöksen?

Unohda adjektiivit

Tuotetta tai palvelua etsivä asiakas haluaa konkretiaa, ei adjektiiveilla maalattua mainospuhetta. Konkretiaa näyttämällä adjektiivit syntyvät katsojan päässä ja vain siellä syntyneet adjektiivit uskotaan. Tieto täytyy annostella sopivissa paloissa siten, että asiakas tunnistaa itse mitä sisältöä hänen kannattaa katsoa. Potentiaalisen asiakkaan antama aika kiinnostuksen heräämiselle on noin 8 sekuntia. Videon katsominen jatkuu jos katsoja kokee löytävänsä juuri häntä kiinnostavaa tietoa heti videon alusta. 

Kiinnostuksen herättäminen

Perinteisesti videoita käytetään kiinnostuksen herättämiseen. Ostopolun alkuvaiheessa potentiaalisen asiakkaan huomio on herätettävä, jotta kanava saadaan auki. Tarina-muotoiset videot ovat tehokas ase kiinnostuksen herättämisessä. Asiakkaan ongelman konkretisointi ja tarjottava ratkaisu ovat pääosassa ostopolun tässä vaiheessa. Hyvänä esimerkkinä toimivat ns. explainer-videot.

Tuotteiden ja palveluiden vertailu

Katsoja haluaa vertailla nopeasti ja tehokkaasti eri ratkaisujen soveltuvuutta hänen ongelmansa ratkaisemiseen. Tässä vaiheessa voidaan kertoa tuotteesta tai palvelusta hieman syvällisemmin. Katsojalle ei kuitenkaan kannata oksentaa koko ominaisuuslistaa. Referenssivideot, tuotevertailut, how to-videot sekä webinaarit toimivat. Tässä vaiheessa sisältö tulee räätälöidä kohderyhmän mukaan. Onko kyseessä käyttäjä, päättäjä vai jossain muussa roolissa oleva katsoja. Hyötyjen esittely ei osu maaliin jos hyödyt poikkeavat eri roolissa olevien katsojien kesken. Videoiden versiointi roolin mukaan takaa sen, että viesti menee perille.

Asiakaspalvelua videoilla

Kun kaupat on saatu aikaan täytyy pitää huoli tuoreesta asiakkuudesta. Tuotteen ja palvelun käyttöönottoon sekä hyödyntämiseen liittyvä informaatio on nyt asiakkaalle hyödyllistä. Käyttöohjeet, unbox- ja user case-videot sekä ongelmatilanteiden ratkaisut syventävät asiakassuhdetta ja auttavat asiakasta saamaan ostoksestaan täyden hyödyn irti. 

Asiakkaista faneiksi

Uskollisista asiakkaista voidaan hyvällä palvelulla jalostaa ilosanomaa levittäviä faneja. Heille voit kertoa yrityksestä, yhteisöstä ja sopivassa kohdassa myös uusista tuotteista ja palveluista. Ovi lisä- ja ristiinmyynnille on auki. Hyvä tarinallinen sisältö voi myös levitä uskollisten asiakkaiden kautta. Patagonia on hyvä esimerkki tämän kategorian videoista. Niissä tuotteiden sijaan pääosassa ovat yrityksen arvot ja ideologia.

Videomarkkinointia asiakkaan ostopolun mukaan

1.Herätä kiinnostus tarinalla
2.Tarjoile tietoa uskottavassa muodossa
3.Kerro hyödyt katsojan rooli huomioiden
4.Auta asiakasta hyödyntämään ostosta
5.Viihdytä uskollisia asiakkaita

Suunnittele huolella, jaa viesti paloihin ja tuota tehokkaasti yhdellä kertaa.

 

 

 

jussi.jpg 

Jussi Koivusaari 

tuottaja, yrittäjä

+358 40 829 7228

jussi.koivusaari@lemeon.fi

@KoivusaariJussi

fi.linkedin.com/in/jussikoivusaari/

Read More

Topics: Videotuotanto

Videomarkkinoinnista myyntijohtajan käsikassara

Posted by Jussi Koivusaari

3.3.2015 18:20:00

Video herätti sähköpostin henkiin

Videot eivät tee kauppoja myyjien puolesta, mutta voivat kerätä myyjille lämpimiä liidejä. Mitä enemmän hyviä liidejä, sitä enemmän kauppaa. Videomarkkinointi ei ole perinteisesti myynnin vaan markkinoinnin heiniä, mutta olisiko syytä olla? Miksi myyntijohtaja ei voisi vastata taktisista toimenpiteistä, joilla kasvatetaan myyjien mahdollisuutta kaupantekoon.

Myyntijohtajan taktiset videomarkkinointitoimenpiteet

Sähköpostisuoralla, videolla ja kampanjasivulla voidaan jalostaa lämpimiä liidejä myyjille. Miten hyvin, riippuu toteutuksen tasosta. Homman voi sössiä lukemattomissa yksityiskohdissa. Devil is in details. Parhaimmillaan videosähköpostisuora toimii perinteistä virkaveljeään (sähköposti ilman videota) tehokkaammin. Videolla varustettu kampanja voi olla jopa kuusi kertaa tehokkaampi. Suomen pienillä markkinoilla on harvoin kontakteja hukattavaksi asti.

Näin toteutat onnistuneen videosähköpostisuoran

  1. Rajaa kohderyhmä
  2. Hanki kohderyhmän osoitetiedot
  3. Suunnittele kohderyhmälle relevantti viesti sähköpostiin
  4. Otsikoi kiinnostavasti
  5. Suunnittele kampanjasivu ja sen sisältö
  6. Teetätä kohderyhmälle relevantti kampanjavideo ja upota se kampanjasivulle
  7. Suunnittele tehokas toimintakehoitus (CTA) ja luo tarvittava lomake tiedokeruuta varten
  8. Lähetä sähköposti porrastetusti, jotta myyjäsi ehtivät huolehtia liideistä vielä kun ne ovat lämpimiä
  9. Seuraa ja analysoi saatu data (avaukset, klikkaukset, videon engagement, katsojamäärät, liidien määrä ja laatu, kaupat, ROI) ja tee seuraava kampanja vielä paremmin

Anna kun arvaan. Kuulostaa hirvittävältä urakalta, johon ei millään ole aikaa. Mitäs jos delegoisit homman markkinointiosastolle? Yleensä joutilaita ei löydy sieltäkään.

Ketunhäntä kainalossa?

Sisältömarkkinoinnin raamatussa sanotaan, että yritysblogissa ei saa myydä mitään. Teen poikkeuksen. Jos edellä mainittu prosessin lopputulos, lämpimät liidit kiinnostavat, mutta aika ei riitä toteuttamiseen voit ulkoistaa tekemisen meille. Hoidamme puolestasi kaikki prosessin vaativat yksityiskohdat, kuten olemme tehneet monille asiakkaille aikaisemmin. Eikä tuloksia ole tarvinnut hävetä, päinvastoin.

Soita tai laita postia allekirjoittaneelle niin katsotaan miten voisimme auttaa teidän myyntiä liidienhankinnassa.

jussi.jpg 

Jussi Koivusaari 

tuottaja, yrittäjä

+358 40 8297228

jussi.koivusaari@lemeon.fi

@KoivusaariJussi

Read More

Topics: Videotuotanto

Videot nostavat sisältömarkkinoinnin ahtopainetta

Posted by Jussi Koivusaari

9.2.2015 11:30:00

Audi_kopio.png

Kuvasta saamme kiittää Aki Vännin ystäviä.

 

Paljon sisältöä - paljon liidejä 


Sisältömarkkinointi perustuu valittua kohderyhmää kiinnostavan tai viihdyttävän sisällön tuottamiseen ja jakamiseen. Sisältöä täytyy tuottaa paljon ja usein, jotta tulokset näkyvät liiketoiminnassa. Jokaisessa menestyvässä yrityksessä on osaamista, tietoa, näkemystä tai tuotteita, jotka kiinnostavat asiakkaita. Tämän substanssin dokumentointi ja jakelu ratkaisee kuka kerää eniten seuraajia, liidejä ja ansaittua näkyvyyttä medioissa.

 

Mistä päästä savotta kannattaa aloittaa?

Sisällöntuottoprosessia ei kannata aloittaa päättämällä missä muodossa sisältö tuotetaan. Useimmat aloittavat softan etsimisellä. Se ei ole ollenkaan huono ratkaisu. Näin teimme itsekin ja hankimme Hubspot lisenssin. Sen jälkeen on syytä aloittaa sisällön tuottaminen, jotta investoinnille saadaan tuottoa ja myyjille liidejä käännettäväksi.

 

Kysymyspatteristo sisällöntuottoprosessin aloittamiseen

Ennen kuin päätät mitä teet tai tilaat kysy itseltäsi seuraavat kysymykset.

Miten tavoitamme nykyiset asiakkaat parhaiten?
• Sähköposti
• Verkkosivut
• Sosiaaliset mediat
• Maksettu viestintä medioissa

Millainen sisältö sopii valittuun kanavaan?
• Teksti
• Kuvat
• Videot
• Infograafit
• Podcastit

Millaisesta sisällöstä nykyiset ja potentiaaliset asiakkaat ovat kiinnostuneita?
• Tuotetieto
• Tuotteiden käyttö
• Toimiala ja sen kehittyminen
• Palvelun tai tuotteen avulla saavutettavat hyödyt ja kuinka ne saavutetaan
• Liiketoiminnan kehittäminen
• Tapahtumat
• Viihde

Kenellä on substanssiosaamista?
• Omalla henkilökunnalla
• Ulkopuolisilla asiantuntijoilla
• Asiakkailla

 

Videomarkkinointi nostaa sisältömarkkinoinnin ahtopainetta

Tämän jälken on ratkaistava miten valittu sisältö pystytään tuottamaan mahdollisimman tehokkaasti ja siten että sisältö tuottaa toivotun liiketoiminnallisen vaikutuksen. Videot ovat tehokkain tapa viestiä. Videomarkkinointi on kuin turboahdin. Sen avulla koneesta saadaan enemmän tehoja irti.

Toimivia esimerkkejä videomarkkinoinnin sisällöistä
• Asiantuntijoiden haastattelut
• Paneelit ja ryhmäkeskustelut
• Case-esittelyt
• Asiakasreferenssivideot
• Tuote- ja palveluesittelyt
• "How to" videot
• Koulutusmateriaalit

 

Metodit ovat taistelussa testattu ja hyväksi havaittu

Hubspot ja Wistia ovat erinomaisia esimerkkejä kuinka sisältöä tuotetaan ja jaellaan verkossa. Sisällön määrä on valtava ja sitä julkaistaan hengästyttävää tahtia. Yritykset myös menestyvät ja kasvavat. Luo sisällön tuottamisesta helposti toistettava prosessi. Silloin tekemisen kynnys on matala ja tuotanto kustannustehokasta.

 

Jos tuntuu siltä että videot ovat se juttu millä kiihdytät liidien hankintaa lataa ilmainen Hittivideon valmistuskaava pikaopas tästä.

Read More

Topics: Videotuotanto

Videomarkkinoinnin tulevaisuus - osa 2

Posted by Jussi Koivusaari

6.2.2015 19:00:00

039183197-future-industry-866245-edited.jpg

 

Hetken huumaa?

Mikä on videomarkkinoinnin rooli? Onko se hetken hehkuva markkinoinnin trendi vai elimellinen osa kaikkea myyntiä ja markkinointia? Elävän kuvan käytöllä ihmisten välisessä viestinnässä on pitkä historia ja kaiken aikaa sen merkitys ja volyymi on kasvanut. En näe tällä hetkellä yhtäkään tulevaa teknistä tai kulttuurillista muutosta, joka vaikuttaisi tähän kehitykseen negatiivisesti. 

7. Aitous

Oikeat kokemukset, aidot ihmiset, uutismaisesti toimitettu sisältö ja kuluttajien kokemuksiin perustuvat sisällöt lyövät läpi. Mainonnassa perinteisesti käytetty tarinoiden keksiminen väistyy todellisuuden tieltä. "Reality-TV" tulee verkkoon ja siitä tulee markkinointia. Aitous toimii ja aitojen tarinoiden dokumentointi on keksittyjen tarinoiden tuottamista edullisempaa koska sisälön suunnitteluun kuluu vähemmän kallista aikaa.

 

8. Mobiili

Videoita katsotaan tulevaisuudessa kännykästä ja padeiltä yhä enemmän. Videomarkkinoinnin osalta tämä tarkoittaa sitä, että jakelualustojen ja CTA-polkujen täytyy olla responsiivisia. Sisällön suunnittelussa on huomioitava pienempi ruutu grafiikoiden ja tekstien osalta. Myös äänien käyttöä täytyy miettiä jakelualustakohtaisesti. Mobiilikatselu tapahtuu usein julkisissa tiloissa ilman ääntä. Facebookiin ei aina kannata tuottaa dialogiin tai spiikkiin pohjautuvia videoita koska videot käynnistyvät automaattisesti ilman ääntä.

 

9. Klikkaa ja osta

Kiosked ja Zentrick tarjoavat markkinoijille työkalut liittää ostamisen mahdollisuus suoraan videoon. Hyvä esimerkki tämän ominaisuuden hyödyntämisestä löytyy muotiteollisuudesta. Catwalk videossa esiintyvät vaatteet voi hankkia verkkokaupasta klikkaamalla niitä videoruudulla. Tämä lyhentää ostopolkuja ja parantaa konversiota. Videomarkkinointi tulee olemaan entistä tehokkaampaa.

 

10. Maksettu promootio

Sosiaalisissa medioissa sekä verkkomedioissa sisältöä voi nostaa valittujen kohderyhmien nähtäville investoimalla näkyvyyteen riihikuivaa. Tätä mahdollisuutta on käytetty suurelta osin mainosmaisen sisällön promoamiseen. Tulevaisuudessa hyvin suunnitellun ja tuotetun sisällön perillemenoa kannattaa edistää ostamalla sille näkyvyyttä. Tämä nopeuttaa potentiaalisten asiakkaiden löytymistä. Segmentointia voi tehdä sisällön avulla ostamalla näkyvyyttä suurelle massalle koska etsitylle asiakasryhmälle räätälöity sisältö erottelee jyvät akanoista ja CTA ohjaa potentiaaliset asiakkaat markkinoijan järjestelmien ulottuviin.

 

Jos innostuit videoiden tekemistestä oikein isosti luet miten tuotat paljon hyviä videoita kustannustehokkaasti. 

Read More

Topics: Videotuotanto

Videomarkkinoinnin tulevaisuus - osa 1

Posted by Jussi Koivusaari

4.2.2015 10:30:00

023606268-one-man-between-past-and-futur.jpeg

 

Et voi välttyä videoilta, katsojana ja markkinoijana

Verkossa olevasta sisällöstä yli puolet on videoita. Ne hyppäävät syliin ja silmille olit töissä tai vapaalla. Nettivideoiden aikakaudesta ollaan siirrytty videoiden aikakauteen. Esitysalusta ei ole enää merkityksellinen. Facebook on kirinyt jo Youtuben ohi (desktop näytöt, elokuu 2014). Mihin suuntaan videomarkkinointi on menossa? Mitkä ovat tulevat trendit?

 

1. Kasvu

Videoita tehdään yhä enemmän, pidit siitä tai et. Syynä ovat tulokset. Konversiot, liidit, kaupat, engagement. Videoita käytetään myös monimuotoisemmin kuin aikaisemmin. Mainontaan, koulutukseen, ulkoiseen ja sisäiseen viestintään, asiakaspalveluun, ohjeistamiseen, myyntiin, rekrytointiin...

 

2. DIY

Videoita tehdään yhä enemmän itse. Osaamista on enemmän ja tuotantovälineet eivät ole kynnys tekemiselle. DIY tekemistä tukeville palveluille, kuten koulutukselle alkaa olla kysyntää. Organisaatiot tulevat varustautumaan itse tekemiseen ja hankkimaan tarvittavaa osaamista ja kalustoa. Markkina polarisoituu itse tekemisen ja tuotantoyhtiöiltä ostetun tuotannon kesken. Avain menstykselliseen itse tekemiseen löytyy tavoitteiden tiedostamisesta suhteessa omiin resursseihin.

 

3. Interaktiivisuus

Katsoja voi tulevaisuudessa tehdä yhä useammin valintoja sisällön etenemisen suhteen. Video voi alkaa isoa kohderyhmää puhuttelevalla introlla ja jatkua katsojan valitsemalla räätälöidyllä sisällöllä. Määrältään yhä pienemmille kohderyhmille räätälöity sisältö lisääntyy. Markkinoilta löytyy helppokäyttöisiä teknisiä alustoja, joilla interaktiivisuuden toteuttaminen onnistuu.

 

4. Sisällön laatu

Video kommunikaation muotona ei itsessään tuo enää kilpailuetua kun käyttö lisääntyy. Videoiden on oltava hyviä. Tekninen laatu paranee koska tuotantovälineet kehittyvät. Virheetön ja esteettisesti tyylikäs tekninen toteutus tulee olemaan hyvin pian standardi. Sisällön suunnittelun ja tarinnankerronnan rooli kasvaa. Vain hyvät videot tuovat tuloksia.

 

5. Monimuotoisuus

Lyhyttä, pitkää, dokumentaarista, animoitua, interaktiivista, elokuvallista. Videoiden tekeminen monipuolistuu. Käyttötarkoitus ja tavoitteet määrittelevät muodon ja tyylin, ei trendit. 

 

6. Markkinoinnin automaatio

Inbound-markkinointi tai suomeksi sanottuna sisältömarkkinointi rakastaa videoita. Blogit, ländärit, sähköpostisuorat, verkkokauppa ja medialliset verkkosivut saavat tutkitusti virtaa videoista. Konversiot paranevat ja engagement lisääntyy.
Ota ensimmäinen askel kohti tulevaisuutta lataamalla ilmainen Hittivideon valmistuskaava pikasopas tästä.


Read More

Topics: Videotuotanto

Millainen on hyvä video?

Posted by Jussi Koivusaari

2.2.2015 9:00:00

Natureisspeaking_kopio.png

 

Millainen on hyvä video?

Hyvän videon tunnistaa siitä, että se saa katsojan tekemään jotain. Tämä video sai minut kirjoittamaan blogin, seuraamaan Nature is speaking tiliä ja jakamaan sisältöä Twitterissä ja Facebookissa. Video myös vahvisti sydämmessäni pitkään kytenyttä liekkiä luonnon suojelemisen puolesta.  

Hittivideon valmistuskaava

Miksi tämä video sai sydämmen sykkimään ja toimimaan tekijöiden haluamalla tavalla? Dan ja Chip Heath ovat tutkineet urbaanien legendojen syntyä kirjassaan Made to Stick. He löysivät kuusi nimittäjää, jotka toistuvat tarttuvissa tarinoissa. Syntyi SUCCES kaava, jota voi hyödyntää myös videoiden suunnittelussa. Hyvästä videosta löydät monta SUCCES-kaavan muuttujaa. 

S=Simple

U=Unexpected

C=Concrete

C=Credible

E=Emotional

S=Stories

I am the Ocean

Tässä videossa meren äänenä esiintyy kaikkien tuntema näyttelijä Harrison Ford, joka lainaa oman uskottavuutensa videolle - Credible. Näkökulma, jolla aihetta lähestytään on yllätyksellinen - Unexpected. Luonto ei yleensä puhu omalla äänellään vaan luonnosta puhutaan muiden toimesta. Video on myös yksinkertainen - Simple. Kuvituksella ei kikkailla ja videossa luotetaan Fordin karismaan ja oivaltavaan tekstiin. Meri on kunnioitettava elementti, joskus jopa pelottava. Tämä yhdistettynä Fordin karheaan ja tummaan ääneen saa katsojan veren virtaamaan - Emotional

Dollari hyvään tarkoitukseen per jaettu #natureisspeaking

HP lahjoittaa dollarin jokaisesta jaetusta #natureisspeaking häsästä. Tee jotain. Se lämmittäisi kovasti myös allekirjoittanutta. Muuten lapsemme hukkuvat paskaan, tai meriveteen.

Lataa tästä ilmainen Hittivideon valmistuskaava pikaopas ja tee maailmasta videon verran parempi paikka.

 

Read More

Topics: Videotuotanto

Outo video on kiinnostava

Posted by Jussi Koivusaari

30.1.2015 12:30:00

Outo video

Virheetön ja täydellinen ei ole kiinnostava. Outo, sopimaton, kummallinen, häiritsevä saa sen sijaan sähköimpulssit pääkopassa liikkeelle. Mistä on kyse? Miksi? Pakko katsoa. 

 

DiverXo_kopio-817531-edited.png

 

Rintamaitoa, viinikylpyjä ja kielisuudelmia

Kolmen Michelin-tähden ravintola DiverXo Madridista on riehakas, pimeä, häpeilemätön ja röyhkeä palvellessaan asiakkaita ja viestiessään siitä videoilla. He tekevät taidetta keittiössä, salissa ja ruudussa. En valitettavasti ole tutustunut heihin muuten kuin ruudun välityksellä, mutta kokemus oli väkevä. He ovat tehneet yli 10 minuutin hämmentävän ”elokuvan”, joka ei päästä katsojaa helpolla. WAU! 

 

Markkinointi on muistijäljen synnyttämistä mahdollisimman kustannustehokkaasti

Kolmen Michelin-tähden ravintolan kapasiteetti on erittäin rajallinen. Yhden illan aikana on mahdollista palvella kymmeniä tai korkeintaan muutamaa sataa asiakasta. Menestyäkseen vuosikymmenestä toiseen yrityksen on pystyttävä skaalaamaan maine, joka syntyy näistä kohtaamisista. Asiakkaat itsessään ovat oiva äänitorvi, mutta DiverXo ei ole tyytynyt siihen. He ovat sijoittaneet kymmeniä tuhansia euroja videoihin, jotka rakentavat mainetta keittiön ja salin ulkopuolella, väsymättä, vuodesta toiseen.

 

Uskalluksen puutetta?

Mistä syytä emme näe rohkeita, outoja ja mieleenpainuvia videotuotantoja enempää. Uskalluksen puute vaivaa suomalaista markkinointia. On ymmärrettävää että virheitä pyritään välttämään, mutta se johtaa usein huonoon ja tehottomaan lopputulokseen. Rahojen suoranaiseen hukkaamiseen. DiverXo on malliesimerkki päinvastaisesta, rohkeasta ja persoonallisesta videomarkkinoinnista. He leikittelevät katsojan ymmärryskyvyn ja sietokyvyn rajoilla. He antavat katsojan muodostaa tunnesiteen ja mielipiteen ilman pakkosyötettyä, valmiiksi pureskeltua näkökulmaa. Kolme tähteä ei tule sattumalta. Tämä toimii.

 

Ole oman yrityksesi DiverXo

Kaikilla ei suinkaan ole mahdollisuutta upottaa videotuotantoihin samaa euromäärää kuin pienellä espanjalaisella ravintolalla. Kaikkien ei myöskään ole syytä tehdä yhtä outoa ruokaa ja viestintää kuin chef David Muñoz. Olkaa kuitenkin rohkeita ja tehkää itsenne ja yrityksenne näköistä viestintää ja markkinointia.

Jos rohkeutesi riittää tilaa maksuton Hittivideon valmistuskaava pikaopas täältä.

 

Read More

Topics: Videotuotanto

   

Tilaa ilmainen pikaopas - Hittivideon valmistuskaava

Mistä on kyse?

Blogissa kerromme käytännön kokemuksia ja omia näkemyksiä videotuottanoista. Lue blogista videomarkkinoinnista, sisältömarkkinoinnista, ilmiöistä, tuotantoyhtiöistä ja toimialaan vaikuttavista trendeistä.

Pikaopas

Tilaa blogi

Viimeisimmät blogikirjoitukset