Videotuotanto ja sisältömarkkinointi

Kuinka ostohaluja herätellään videolla ja ländärillä?

Posted by Jussi Koivusaari

Find me on:

16.4.2015 10:00:00

IMG_4908.jpg

 

Ohjaa asiakasta alaselästä kohti konversiota

Verkkokauppa ja etenkin digitaalisten informaatiotuotteiden osuus kuluttajien kukkarosta kasvaa. Kuluttajien sekä miksei myös B to B ostajien oikean käden etusormen (klik) lämmittäminen onnistuu videoilla. Tai tarkennetaan hieman. Hyvällä sisällöllä, joka herättää kiinnostuksen ja saa katsojan toimimaan markkinoijan toivomalla tavalla. Pelkkä hyvä sisältö ei johda kauppaan kuin sattumalta. Tuotteellesi sykkivä sydän on ohjattava hellävaraisen määrätietoisesti ostopolulla kohti konversiota eli kauppaa.  

Aloita videosta

Videon tuottaminen heti kärkeen on hyvä tapa aloittaa prosessi. Tämä on totta vaikka olenkin hieman jäävi arvioimaan asiaa objektiivisesti. Suunnitteluvaiheessa tulee mietittyä kohderyhmät, kanavat, viestin sisältö, myyntiargumentit ja tyylilliset asiat. Hyvä pohja myös muulle digimarkkinoinnille. Tuota riittävästi materiaalia, ei vain yhtä ainoaa filkkaa koska tarvitset kanavakohtaisesti räätälöityä sisältöä. Twitteriin 30 sekuntisia, länrädille "long form" ja Facebookiin mainoksia. Samasta tuotantosessiosta täytyy pystyä jalostamaan koko setti. Jos nykyinen tuotantoyhtiö ei siihen pysty järkevällä rahalla on aika harkita vaihtoa. 

Ländäri eli kampanjasivu on kaiken keskus

Rakenna yksinkertainen kampanjasivu, jonne upotat uunituoreen videon. Voit toki jakaa tuotosta myös kotisivuilla ja somessa, mutta kampanjasivun avulla viestisi saa ympäristön, jossa ei ole konversiota häiritseviä turhia muuttujia. Ländärin täytyy olla äärimmäisen yksinkertainen. Sen tehtävänä on herättää kiinnostus ja kerätä potentiaalisten asiakkaiden yhteystietoja jatkomarkkinointia varten. Perusperiaatteena on "one page one purpose". Asiakkaalle ei saa antaa mahdollisuutta paeta sivulta ilman toivottua konversiota. Googlaamalla "landing page opimisation" löydät määrättömästi lisätietoa asiasta. 

Mitä yhteystiedoilla tehdään?

Huonot uutiset ensin. Et tee yhteystiedoilla, videolla ja ländärillä yhtään mitään jos potentiaalisten asiakkaiden tietoja ei hyödynnetä järjestelmällisesti jatkomarkkinoinnissa ja lopulta myynnissä. Suomessa vallitsee harhakäsitys, että digitaalisen markkinoinnin ja verkkokaupan ansiosta kaupanteko olisi helppoa ja nopeaa. Väärin. Tiedät hyvin, että ensimmäisillä treffeillä EI voi ehdotella mitä sattuu. Litsari lävähtää poskelle yhtä nopeasti kuin hiiri etsii kiinnostavamman linkin verkosta. Et kerta kaikkiaan voi ehdottaa tuoreelle tuttavuudelle yhteistä sukuhautaa heti esittelyn jälkeen.  

Asiakkaita pitää lämmittää uudella sisällöllä. Videoita, sähköpostia, somesisältöä jne. Tähän täytyy perustaa prosessi, joka ohjaa asiakasta alaselästä kohti ostopolun päätepysäkkiä. Ilman prosessia räiskit markkinointibudjettisi sinne kuuluisaan bittiavaruuteen ilman, että saat selville markkinoinnin ja ostamisen syy- ja seuraussuhteita. 

 

Kuka tuottaa video, tekee ländärit, suunnittelee somesisällöt, hoitaa sähköpostimarkkinoinnin? Esimerkiksi minä.

Soita.

jussi.jpg 

Jussi Koivusaari 

tuottaja, yrittäjä

+358 40 829 7228

jussi.koivusaari@lemeon.fi

@KoivusaariJussi

fi.linkedin.com/in/jussikoivusaari/

Topics: Videotuotanto

   

Tilaa ilmainen pikaopas - Hittivideon valmistuskaava

Mistä on kyse?

Blogissa kerromme käytännön kokemuksia ja omia näkemyksiä videotuottanoista. Lue blogista videomarkkinoinnista, sisältömarkkinoinnista, ilmiöistä, tuotantoyhtiöistä ja toimialaan vaikuttavista trendeistä.

Pikaopas

Tilaa blogi

Viimeisimmät blogikirjoitukset