Videotuotanto ja sisältömarkkinointi

Millainen on hyvä video?

Posted by Jussi Koivusaari

Find me on:

2.2.2015 9:00:00

Natureisspeaking_kopio.png

 

Millainen on hyvä video?

Hyvän videon tunnistaa siitä, että se saa katsojan tekemään jotain. Tämä video sai minut kirjoittamaan blogin, seuraamaan Nature is speaking tiliä ja jakamaan sisältöä Twitterissä ja Facebookissa. Video myös vahvisti sydämmessäni pitkään kytenyttä liekkiä luonnon suojelemisen puolesta.  

Hittivideon valmistuskaava

Miksi tämä video sai sydämmen sykkimään ja toimimaan tekijöiden haluamalla tavalla? Dan ja Chip Heath ovat tutkineet urbaanien legendojen syntyä kirjassaan Made to Stick. He löysivät kuusi nimittäjää, jotka toistuvat tarttuvissa tarinoissa. Syntyi SUCCES kaava, jota voi hyödyntää myös videoiden suunnittelussa. Hyvästä videosta löydät monta SUCCES-kaavan muuttujaa. 

S=Simple

U=Unexpected

C=Concrete

C=Credible

E=Emotional

S=Stories

I am the Ocean

Tässä videossa meren äänenä esiintyy kaikkien tuntema näyttelijä Harrison Ford, joka lainaa oman uskottavuutensa videolle - Credible. Näkökulma, jolla aihetta lähestytään on yllätyksellinen - Unexpected. Luonto ei yleensä puhu omalla äänellään vaan luonnosta puhutaan muiden toimesta. Video on myös yksinkertainen - Simple. Kuvituksella ei kikkailla ja videossa luotetaan Fordin karismaan ja oivaltavaan tekstiin. Meri on kunnioitettava elementti, joskus jopa pelottava. Tämä yhdistettynä Fordin karheaan ja tummaan ääneen saa katsojan veren virtaamaan - Emotional

Dollari hyvään tarkoitukseen per jaettu #natureisspeaking

HP lahjoittaa dollarin jokaisesta jaetusta #natureisspeaking häsästä. Tee jotain. Se lämmittäisi kovasti myös allekirjoittanutta. Muuten lapsemme hukkuvat paskaan, tai meriveteen.

Lataa tästä ilmainen Hittivideon valmistuskaava pikaopas ja tee maailmasta videon verran parempi paikka.

 

Topics: Videotuotanto

   

Tilaa ilmainen pikaopas - Hittivideon valmistuskaava

Mistä on kyse?

Blogissa kerromme käytännön kokemuksia ja omia näkemyksiä videotuottanoista. Lue blogista videomarkkinoinnista, sisältömarkkinoinnista, ilmiöistä, tuotantoyhtiöistä ja toimialaan vaikuttavista trendeistä.

Pikaopas

Tilaa blogi

Viimeisimmät blogikirjoitukset