Videotuotanto ja sisältömarkkinointi

Näin hyödynnät videomarkkinointia ja markkinoinnin automaatiota

Posted by Jussi Koivusaari

Find me on:

18.5.2015 18:03:00

IMG_4751

 

Huono sisältö kannattaa jättää tekemättä

Markkinoinnin automaatiojärjestelmät eivät toimi ilman sisältöä. Hyviä tuloksia saadaan aikaan hyvällä sisällöllä. Inbound-markkinointi (melkein sama asia kuin sisältömarkkinointi) perustuu tiheään frekvenssiin, joka tarkoittaa että sisältöä tarvitaan paljon.

Sisältöä tarvitaan kaikissa sen muodoissa. Tekstiä, kuvia, ääntä ja elävää kuvaa. Pikaoppaita, blogeja, sähköpostiviestejä, videoita, twiittejä, Facebook-postauksia, Linkedin-julkaisuja jne. Videot ovat tutkitusti tehokkain tapa viestiä ja siitä syystä videomarkkinointi onkin puhutuin markkinoinnin alalaji tällä hetkellä.

Äänestä ja kuvasta kaksi muistijälkeä

Videomarkkinoinnin teho perustuu siihen, että ääni ja kuva jättävät ihmisen aivoihin oman muistijäljen. Yhdistettynä niillä voi erityisen tehokkaasti vaikuttaa ihmisen tunnetilaan. Se on tarpeen koska aivot suodattavat rankalla kädellä turhaa informaatiota. Vähemmän tärkeät viestit eivät pääse lainkaan tietoisen ajattelun osiin aivoissa. Yhtä läpi päässyttä viestiä kohden aivot hylkäävät yli 200 000 turhaa viestiä. Voimakas tunnereaktio läpäisee seulan. 

Videot + blogi

Blogi toimii ilmankin videoita. Videoiden avulla voi kuitenkin tuoda blogiin huomattavan määrän lisäinformaatiota. Kirjoittamalla saman informaation välittäminen tekisi blogitekstistä toivottoman pitkän. Asiakasreferenssin esittäminen blogissa tekstin ja videon yhdistelmänä on erityisen tehokasta. Kirjoitettu teksti varmistaa hakukonenäkyvyyden (SEO) koska videoiden sisältöihin hakukoneet eivät vielä pysty pureutumaan. Ei kannata unohtaa videoblogeja eli vlogeja. Erityisesti se kuuluisa nuoriso on tykästynyt tähän kerronnan muotoon. Vlogatessa kiinnitä erityistä huomiota otsikkoon, tageihin ja videon sisällön kuvaamiseen, jotta se löytyy googlaamalla.

Videot + sähköposti

Sähköposti rakastaa videoita. Videoita ei kuitenkaan kannata tunkea itse viestiin koska sähköpostiohjelmat eivät niitä usein pysty näyttämään. Parhaiten toimii sähköposti, jossa kehotetaan vastaanottajaa katsomaan video painalalla linkkiä. Klikkaus johdattaa kampanjasivulle, jossa itse video päivystää. Sen voi asettaa käynnistymään automaattisesti (autoplay). 

Videot + kampanjasivut (ländärit)

Tämän parivaljakon liitosta tulee pitkäikäinen. On jopa vaikea kuvitella miksi ländäri kannattaisi tehdä ilman videoa. Hyvä ländäri on yksinkertainen. Ländärillä voi olla vain yksi tavoite. Halutun konversion toteutuminen. Se saadaan parhaiten aikaiseksi hyvällä videolla ja minimalistisella ländärillä. Hyvän videon jälkeen toiseksi tärkeintä on tukkia kaikki mahdolliset pakoreitit. Ländärille ei saa laittaa linkkejä, someikoneita tai muita toivotun konversion kanssa kilpailevia huomiovarkaita. 

Videot + kotisivut

Kotisivut ovat tällä hetkellä jotenkin epämuodikkaat. Some on kaapannut huomion vaikka ilman kotisivuilla on tärkeä tehtävä yrityksen markkinoinnissa. Videoita kannattaa ehdottomasti käyttää myös kotisivuilla. Tuote- ja palveluesittelyt, asiakasreferenssit, rekryvideot (yrityksen kulttuuri ja toimintatavat), ohjevideot, asiantuntijahaastattelut, koulutusvideot, brändivideot, tapahtumavideot ja minidokumentit johdattavat tehokkaasti ja parhaimmillaan muistijäljen jättäen potentiaalista asiakasta ostopolulla eteenpäin. 

Video + some

Sanomattakin on selvää että videoita tarvitaan some-markkinoinnissa. Kaikki suosituimmat some-kanavat ovat huomioineet videot ja tulosten mukaan ne toimivat parhaiten. Erityisesti Facebook, Twitter ja Instagram kasvattavat videoiden roolia informaatiovirrassa. Suomen toiseksi suurin hakukone, Youtube onkin sitten pelkkää videota. Kyseessä ei kuitenkaan ole täysin homogeeninen ryhmä vaan videosisältöä täytyy räätälöidä kanavien tekniset ja toiminnalliset ero huomioiden.

Käynnistä videotuotanto heti! Tee itse tai tilaa tuotantoyhtiöltä.

jussi.jpg 

Jussi Koivusaari 

tuottaja, yrittäjä

+358 40 829 7228

jussi.koivusaari@lemeon.fi

@KoivusaariJussi

fi.linkedin.com/in/jussikoivusaari/

   

Tilaa ilmainen pikaopas - Hittivideon valmistuskaava

Mistä on kyse?

Blogissa kerromme käytännön kokemuksia ja omia näkemyksiä videotuottanoista. Lue blogista videomarkkinoinnista, sisältömarkkinoinnista, ilmiöistä, tuotantoyhtiöistä ja toimialaan vaikuttavista trendeistä.

Pikaopas

Tilaa blogi

Viimeisimmät blogikirjoitukset