Videotuotanto ja sisältömarkkinointi

Twitter ja Facebook muuttavat videomarkkinoinnin pelisääntöjä

Posted by Jussi Koivusaari

Find me on:

13.4.2015 14:00:00

IMG_4713.jpg

 

Videot valtaa striimit

Maailma muuttuu vauhdilla, varsinkin digitaalinen markkinointi. Videot ovat tulleet rytinällä kaikkien digitaalisten medioiden striimeihin eli uutisvirtaan. Ne keräävät katsojilta suurimman huomion ja sitoutumisen (engagement). Sosiaaliset mediat kuten Facebook ja Twitter ovat huomioineet tämän ja kehittäneet alustaansa videoystävälliseen suuntaan. 

Vanhat tavat romukoppaan

Vielä vuosi takaperin elettiin aikaa kun kaikki videot ladattiin Youtubeen ja jaettiin linkkeinä muihin medioihin. Tai upotettiin käyttämällä ns. embed-koodia. Nyt näin ei kannata tehdä. Videot tulee ladata palveluihin suoraan, jotta mahdollisimman suuri osa palveluiden käyttäjistä näkisi ne. Facebook erityisesti suosii suoraan heidän palveluun ladattuja sisältöäjä linkitettyjen sijaan. 

30 sekunnin video Twitteriin

Twitteriin on mahdollista ladata video siten, että sen voi katsoa suoraan striimissä ilman siirtymistä linkin kautta toiseen palveluun. Videot voivat olla maksimissaan 30 sekunnin pituisia ja ne on ladattava palveluun mobiiliaplikaation avulla. Postaukseen voi videon lisäksi liittää tekstiä sekä linkin. 

Autoplay Facebookissa

Facebook muutti palveluaa viime vuonna siten, että palveluun ladatut videot käynnistyvät automaattisesti. Tämä on nostanut videoiden katsojalukuja ja tämän seurauksena videon määrää. Autoplay on nerokas tapa lisätä videoiden huomioarvoa. Päästäksen nauttimaan autoplayn tehosta on videot ladattava suoraan palveluun. Linkitys Youtubeen ei tuo tätä etua.

Muista Call To Action (CTA)

Uudet pelisäännöt ohjaavat videoiden katsomiseen sosiaalisissa medioissa kotiviuille linkittämisen sijaan. Yritysten on entistä vaikeampi houkutella potentiaalisia asiakkaita somesta omille sivuille. On tuotava ostamisen mahdollisuus lähelle potentiaalista asiakasta. Jokainen klikki pudottaa jopa 50% kiinnostuneista internetin mustaan aukkoon.

Lisää CTA videoon ja liitä postaukseen linkki, joka ohjaa suoraan toivottuun konversiopisteeseen. Se voi olla mm. verkkokauppa tai liidien keruuseen tarkoitettu ländäri. 

 

Laita sähkäköpostia allekirjoittaneelle jos etsit tuotantoyhtiötä tuottamaan videosi ja sparraamaan sen jakelussa. 

jussi.jpg 

Jussi Koivusaari 

tuottaja, yrittäjä

+358 40 829 7228

jussi.koivusaari@lemeon.fi

@KoivusaariJussi

fi.linkedin.com/in/jussikoivusaari/

 

 

 

 

Topics: Videotuotanto

   

Tilaa ilmainen pikaopas - Hittivideon valmistuskaava

Mistä on kyse?

Blogissa kerromme käytännön kokemuksia ja omia näkemyksiä videotuottanoista. Lue blogista videomarkkinoinnista, sisältömarkkinoinnista, ilmiöistä, tuotantoyhtiöistä ja toimialaan vaikuttavista trendeistä.

Pikaopas

Tilaa blogi

Viimeisimmät blogikirjoitukset