Videotuotanto ja sisältömarkkinointi

Videomarkkinoinnin tulevaisuus - osa 1

Posted by Jussi Koivusaari

Find me on:

4.2.2015 10:30:00

023606268-one-man-between-past-and-futur.jpeg

 

Et voi välttyä videoilta, katsojana ja markkinoijana

Verkossa olevasta sisällöstä yli puolet on videoita. Ne hyppäävät syliin ja silmille olit töissä tai vapaalla. Nettivideoiden aikakaudesta ollaan siirrytty videoiden aikakauteen. Esitysalusta ei ole enää merkityksellinen. Facebook on kirinyt jo Youtuben ohi (desktop näytöt, elokuu 2014). Mihin suuntaan videomarkkinointi on menossa? Mitkä ovat tulevat trendit?

 

1. Kasvu

Videoita tehdään yhä enemmän, pidit siitä tai et. Syynä ovat tulokset. Konversiot, liidit, kaupat, engagement. Videoita käytetään myös monimuotoisemmin kuin aikaisemmin. Mainontaan, koulutukseen, ulkoiseen ja sisäiseen viestintään, asiakaspalveluun, ohjeistamiseen, myyntiin, rekrytointiin...

 

2. DIY

Videoita tehdään yhä enemmän itse. Osaamista on enemmän ja tuotantovälineet eivät ole kynnys tekemiselle. DIY tekemistä tukeville palveluille, kuten koulutukselle alkaa olla kysyntää. Organisaatiot tulevat varustautumaan itse tekemiseen ja hankkimaan tarvittavaa osaamista ja kalustoa. Markkina polarisoituu itse tekemisen ja tuotantoyhtiöiltä ostetun tuotannon kesken. Avain menstykselliseen itse tekemiseen löytyy tavoitteiden tiedostamisesta suhteessa omiin resursseihin.

 

3. Interaktiivisuus

Katsoja voi tulevaisuudessa tehdä yhä useammin valintoja sisällön etenemisen suhteen. Video voi alkaa isoa kohderyhmää puhuttelevalla introlla ja jatkua katsojan valitsemalla räätälöidyllä sisällöllä. Määrältään yhä pienemmille kohderyhmille räätälöity sisältö lisääntyy. Markkinoilta löytyy helppokäyttöisiä teknisiä alustoja, joilla interaktiivisuuden toteuttaminen onnistuu.

 

4. Sisällön laatu

Video kommunikaation muotona ei itsessään tuo enää kilpailuetua kun käyttö lisääntyy. Videoiden on oltava hyviä. Tekninen laatu paranee koska tuotantovälineet kehittyvät. Virheetön ja esteettisesti tyylikäs tekninen toteutus tulee olemaan hyvin pian standardi. Sisällön suunnittelun ja tarinnankerronnan rooli kasvaa. Vain hyvät videot tuovat tuloksia.

 

5. Monimuotoisuus

Lyhyttä, pitkää, dokumentaarista, animoitua, interaktiivista, elokuvallista. Videoiden tekeminen monipuolistuu. Käyttötarkoitus ja tavoitteet määrittelevät muodon ja tyylin, ei trendit. 

 

6. Markkinoinnin automaatio

Inbound-markkinointi tai suomeksi sanottuna sisältömarkkinointi rakastaa videoita. Blogit, ländärit, sähköpostisuorat, verkkokauppa ja medialliset verkkosivut saavat tutkitusti virtaa videoista. Konversiot paranevat ja engagement lisääntyy.
Ota ensimmäinen askel kohti tulevaisuutta lataamalla ilmainen Hittivideon valmistuskaava pikasopas tästä.


Topics: Videotuotanto

   

Tilaa ilmainen pikaopas - Hittivideon valmistuskaava

Mistä on kyse?

Blogissa kerromme käytännön kokemuksia ja omia näkemyksiä videotuottanoista. Lue blogista videomarkkinoinnista, sisältömarkkinoinnista, ilmiöistä, tuotantoyhtiöistä ja toimialaan vaikuttavista trendeistä.

Pikaopas

Tilaa blogi

Viimeisimmät blogikirjoitukset