Videotuotanto ja sisältömarkkinointi

Videomarkkinoinnin tulevaisuus - osa 2

Posted by Jussi Koivusaari

Find me on:

6.2.2015 19:00:00

039183197-future-industry-866245-edited.jpg

 

Hetken huumaa?

Mikä on videomarkkinoinnin rooli? Onko se hetken hehkuva markkinoinnin trendi vai elimellinen osa kaikkea myyntiä ja markkinointia? Elävän kuvan käytöllä ihmisten välisessä viestinnässä on pitkä historia ja kaiken aikaa sen merkitys ja volyymi on kasvanut. En näe tällä hetkellä yhtäkään tulevaa teknistä tai kulttuurillista muutosta, joka vaikuttaisi tähän kehitykseen negatiivisesti. 

7. Aitous

Oikeat kokemukset, aidot ihmiset, uutismaisesti toimitettu sisältö ja kuluttajien kokemuksiin perustuvat sisällöt lyövät läpi. Mainonnassa perinteisesti käytetty tarinoiden keksiminen väistyy todellisuuden tieltä. "Reality-TV" tulee verkkoon ja siitä tulee markkinointia. Aitous toimii ja aitojen tarinoiden dokumentointi on keksittyjen tarinoiden tuottamista edullisempaa koska sisälön suunnitteluun kuluu vähemmän kallista aikaa.

 

8. Mobiili

Videoita katsotaan tulevaisuudessa kännykästä ja padeiltä yhä enemmän. Videomarkkinoinnin osalta tämä tarkoittaa sitä, että jakelualustojen ja CTA-polkujen täytyy olla responsiivisia. Sisällön suunnittelussa on huomioitava pienempi ruutu grafiikoiden ja tekstien osalta. Myös äänien käyttöä täytyy miettiä jakelualustakohtaisesti. Mobiilikatselu tapahtuu usein julkisissa tiloissa ilman ääntä. Facebookiin ei aina kannata tuottaa dialogiin tai spiikkiin pohjautuvia videoita koska videot käynnistyvät automaattisesti ilman ääntä.

 

9. Klikkaa ja osta

Kiosked ja Zentrick tarjoavat markkinoijille työkalut liittää ostamisen mahdollisuus suoraan videoon. Hyvä esimerkki tämän ominaisuuden hyödyntämisestä löytyy muotiteollisuudesta. Catwalk videossa esiintyvät vaatteet voi hankkia verkkokaupasta klikkaamalla niitä videoruudulla. Tämä lyhentää ostopolkuja ja parantaa konversiota. Videomarkkinointi tulee olemaan entistä tehokkaampaa.

 

10. Maksettu promootio

Sosiaalisissa medioissa sekä verkkomedioissa sisältöä voi nostaa valittujen kohderyhmien nähtäville investoimalla näkyvyyteen riihikuivaa. Tätä mahdollisuutta on käytetty suurelta osin mainosmaisen sisällön promoamiseen. Tulevaisuudessa hyvin suunnitellun ja tuotetun sisällön perillemenoa kannattaa edistää ostamalla sille näkyvyyttä. Tämä nopeuttaa potentiaalisten asiakkaiden löytymistä. Segmentointia voi tehdä sisällön avulla ostamalla näkyvyyttä suurelle massalle koska etsitylle asiakasryhmälle räätälöity sisältö erottelee jyvät akanoista ja CTA ohjaa potentiaaliset asiakkaat markkinoijan järjestelmien ulottuviin.

 

Jos innostuit videoiden tekemistestä oikein isosti luet miten tuotat paljon hyviä videoita kustannustehokkaasti. 

Topics: Videotuotanto

   

Tilaa ilmainen pikaopas - Hittivideon valmistuskaava

Mistä on kyse?

Blogissa kerromme käytännön kokemuksia ja omia näkemyksiä videotuottanoista. Lue blogista videomarkkinoinnista, sisältömarkkinoinnista, ilmiöistä, tuotantoyhtiöistä ja toimialaan vaikuttavista trendeistä.

Pikaopas

Tilaa blogi

Viimeisimmät blogikirjoitukset